Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı -

1.   Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı
  2. Duyurular

Üniversitemizde Sıfır Atık Yönetim Sistemi Uygulanmaya Başlandı

Döngüselliğe dayalı bir kaynak ve atık yönetimi yaklaşımı olan Sıfır Atık, Sürdürülebilir üretim ve tüketime yönlendirerek atığın önlenmesini, azaltılmasını, yeniden kullanılmasını ve geri dönüştürülmesini sağlamaktadır.

İstanbul Gelişim Üniversitesi de Sürdürülebilir bir gelecek için Sıfır Atık Hareketine katıldı. Bu doğrultu da Üniversitemizin tüm yerleşkelerinde Sıfır Atık Yönetim Sistemi uygulanmaya başlandı.

Sizde üretiğiniz atıkları Üniversitenin tüm koridor ve ortak alanlarda bulunan Kağıt atık, Plastik atık, Cam Atık, Organik Atık, Metal Atık, Geri Dönüştürülemeyen Evsel Atık kutularına atarak başlatmış olduğumuz Sıfır Atık Hareketinin bir parçası olabilirsiniz. Aynı zamanda Tehlikeli atık kategorisine giren atık pillerinizi, her binanın girişinde bulunan atık pil kutularına atabilirken atık yağlarınızı da A Blok -3. kattaki Depo sorumlusuna teslim ederek geri dönüştürülmesini sağlayabilirsiniz.